"Novembris arutab valitsus venekeelse telekanali loomise kava uuesti. ERR tutvustab seal erinevaid võimalikke tegevusplaane, mille maksumus on ka väga erinev," ütles Ruussaar Delfile.

"ERR on venekeelse telekanali ettevalmistamiseks kokku kutsunud töörühma, küsinud arvamust ERR-i ühiskondlikult nõukojalt, tutvustanud oma tegevuskava ERR-i nõukogus, analüüsinud meediatarbimise uuringuid ning teinud võimalikule saatevõrgule analüüse," lisas ERR-i juhatuse liige.

Ruussaare sõnul ei ole venekeelne telekanal ainus, millega ERR praegu üsna hõredat venekeelset inforuumi parandada püüab.

"Uuest aastast tugevdab ERR Narva korrespondendipunkti võimekust, laiendab venekeelse Raadio 4 tegevust, toob ekraanile venekeelse nädalat kokkuvõtva telesaate ja tugevdab venekeelset portaali err.rus.ee," tõi Ruussaar välja.

Septembris andis kultuuriministeerium venekeelse kanali loomisele rohelise tule, eelistades telekanaliga edasi minekut teistele võimalikele alternatiividele.

Esialgne eesmärk oleks alustada kanaliga 2015. aasta septembris.

Kuna uue telekanali loomine on praegu alles kavandamisjärgus, ei ole hetkel võimalik välja tuua ka seda, kui palju võiks venekeelne telekanal riigile maksma minna.

Ruussaar on varem ajakirjanduses välja pakkunud, et 2,5 miljonit eurot oleks minimaalne tase, millega venekeelset infovälja võiks kujundama hakata.