Mai alguses sai õiguskantsler Indrek Teder avalduse ERRi nõukogu esimehelt, kes uurib, et kas ja kuidas võiks ERRi programmid edastada valimisreklaame.

"Seega on oma sisu poolest valimisreklaam samasugune reklaam nagu iga teine teenuste või toodete kohta esitatav teave, mille eesmärk on isiku käitumise avalikes huvides suunamine," seisab Andres Jõesaare pöördumises.

Samas kirjas viidatakse, et rahvusringhääling ei tohi edastada valimisreklaami, kuid samal ajal lasub neil väga lai kodanike informeerimise ja teabe edastamise kohustus.

"ERRi nõukogu arvates oleks põhjendatud kaaluda valimisreklaami eristamist nn tavalistest toodete ja teenuste reklaamist reklaamiseaduse paragrahv 2 lõige 3 mõistes. Seejuures peame vajalikuks rõhutada, et ERR ei pea ühelgi juhul põhjendatuks toodete ja teenuste reklaami tagasitoomist avalik-õiguslikesse programmidesse."

Neljal lehel seisev pöördumine lõpeb küsimusega: "Kas õiguskantsleri arvates oleks valimisi puudutava valimistel osalevate erakondade valimisplatvorme tutvustava teabe - erakondade tele- ja raadioklippide - edastamata jätmine ERRi programmides põhiseaduse paragrahv 44 sätestatud kodanike põhiõigust saada üldiseks kasutamiseks levitatavat informatsiooni ebaproportsionaalselt riivav?"

Eratelejaamad on seni suhtunud ERRi reklaamidesse keset suuri spordivõistlusi kriitiliselt ja on viidanud, et nende maht on lubatust suurem.