Kritiseerijad väidavad, et targem olnuks müügiga mõnda aega oodata, kuid kuna linnal on raha vaja, lähevad mereäärsed hooned müüki kinnisvaraspetsialistide määratud 20 miljoni krooni suuruse alghinnaga. Seda, et 160 kohaga firmalgi on väärtus, müümisel ei arvestata, vahendasid ERR uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Linna rahakoti olukord on kehvapoolne, neid 20-30 miljonit, mis siit loodetavasti tuleb, on linnale väga vaja, selle poole pealt vaadatuna on see hädatapmine, kuigi tegelikult oleks võinud see "põrsas" veel kosuda," ütles Pärnu endine linnapea ja reformierakondlasest linnavolikogu liige Väino Hallikmägi.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv abilinnapea Annely Akkermann peab Sõpruse müüki kinnisvara hinnast lähtudes siiski õigeks. Tema väitel kritiseerib ajakirjandus madalat hinda, kuid asjatundjad on samas pärinud, kas linn tõesti loodab, et nii kõrge hinnaga üldse pakkujaid tuleb.

"Praegu kuuldavasti ostetakse kinnisvara, millel on rahavood, aga ettevõte on olnud 2005. aastast kahjumis ning seda firma väärtust, mida müüa, õigupoolest ei ole," tõdes Akkermann.