Eelarves kärbitakse jaanuarikuus kinnitatud 403,2 miljoni krooni suurust tegevustoetust, kuid 37,2 miljoni suurune investeeringutoetus jääb puutumata, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Kõige vähem soovime, et mõni saade ära jääks. Praeguse seisuga peaks kõik kavandatud tele- ning raadioprogrammid eetrisse jääma,” kinnitas rahvusringhäälingu nõukogu juht Margus Allikmaa. Programmide raha moodustab ERR-i eelarvest ligi 50%.

Kinnitamata andmetel teatab ERR sel nädalal 37 inimesele töölepingu lõpetamisest. Allikmaa sõnul inimeste massilist koondamist ERR-is ei tule, samuti eitas ta kuuldusi, nagu loobuks ERR mõnest korrespondendipunktist.

„Jätkame senist personalipoliitikat,” ütles ta. Juhi sõnul tähendab see loobumist valdavalt pensioniealistest töötajatest, kes moodustavad töötajaskonnast kümnendiku.

„Kinnitan ka selge ja kõva häälega, et ühtki täistööjõus inimest me koju saata ei taha. Püüame inimeste töökoormuse võimalikult suureks viia,” lisas ta. Allikmaa sõnul koondatakse inimesi jooksvalt, mitte kümne või mitmekümne kaupa. „Ilmselt võib suurem hulk pensioniealisi töötajaid jäädavalt ERR-ist lahkuda suvehooaja lõpus pärast puhkuste lõppu,” ennustas ta. Toimetuste liitmisel mullu sügisel kaotas töö kaheksa inimest.

Nõukogu juhi sõnul vähendatakse töötajate komandeeringuid, langetatakse lisatasusid ning makstakse senisest madalamaid honorare. „19,5-miljoniline kärbe moodustab eelarvest umbes viis protsenti. Muidugi on raske, aga arvan, et saame hakkama,” lisas ta.

Rahvusringhäälingu programmi eest vastutav juhatuse liige Hanno Tomberg ütles, et ühtki konkreetset otsust pole. „Võin vaid seda öelda, et kulude kokkuhoid puudutab absoluutselt kõiki toimetusi,” sõnas ta. ERR-i eelarvet kärbiti sügisel ligi 37 miljonit krooni, tänavu jaanuaris veel kümme miljonit.

Eilsest jagab Tomberg tööd ERR-i uue juhatuse liikme Tiina Kaalepiga. Kaalep hakkab kureerima uudiste- ja ühiskondlik-poliitilisi saateid, uudisteportaalide tööd ning majandus- ja välispoliitikasaateid.