ETV ühiskonna- ja poliitikasaadete toimetuse juht ja “Valimisstuudio” saatejuht Andres Kuusk ütles, et publikukohtade arv on piiratud 50-ne kohaga, seepärast tuleb end saadetesse eelregistreerida.

“Oleme kokku leppinud, et iga debatis osaleja saab endaga kaasa võtta viis külalist. Kui mõnel juhul jääb keegi tulemata, pääseb saali veel huvilisi — selleks tuleb end eelregistreerida aadressil andres.kuusk@err.ee . Publikusse pääsevad sel puhul kiiremad registreerijad,” selgitas Kuusk Delfile pressiesindaja vahendusel.
 
Ta lisab, et rahvusvaheline praktika on täpselt samasugune, kui otsesaate või ka salvestatud saate osaks on publik. “Juhuslikkusele siin ruumi jätta ei saa. Praegusel juhul rohelised isegi ei püüdnud end varem publikuks registreerida vaid tulid lihtsalt saate ajaks kohale. Tegemist ei ole avaliku debatiga vaid telesaatega ja siin on oma spetsiifika,” räägib Kuusk.
 
Erakond Eestimaa Rohelised osaleb rahvusringhäälingu mitmetes valimisdebattides nii ETV-s, ETV2-s, Vikerraadios kui ka Raadio 4-s. Neist linnapea kandidaatide debatti, mida näeb ETV-s 17-ndal oktoobril, on linnapeakandidaadil Marek Strandbergil võimalus kaasa võtta ka oma viis poolehoidjat.
 
Ringhäälingunõukogu poolt kinnitatud ERR-i valimiste korra järgi pääseb igasse regionaalsesse “Valimisstuudiosse” viis regiooni pikimat nimekirja. Neli kohta loositi ülejäänud nimekirjade ja erakondade vahel ETV otsesaates “Ringvaade”. Sama mehhanismi järgi sai igasse saatesse ka üks üksikkandidaat. Kokku esineb igas saates kümme kandidaati.

Europarlamendi saadik Indrek Tarandis kirjutas twitteris aga, et nägi oma silmaga ERR-i salvestust Tartus, kus roheliste kandidaati ei lubatud publikuks. “Nii lolli partokraatiat poleks oodanud,” märkis Tarand.