“Oleme arvestanud Solarise keskusesse tehtava investeeringu suuruseks 1,3 miljonit krooni, mille tasume pikaajalise rendilepingu jooksul,“ ütles Tomberg Delfile.
Vaata ülejäänud fotosid Solarises aset leidnud salvestuselt SIIT.

„Nimetatud summa ei muuda “Ringvaadet” oluliselt kallimaks, sest soovime saadet oma saatekavas näha mitu hooaega. Rendileping Solarise keskusega stuudiopinna kasutamiseks on sõlmitud viieks aastaks,“ täpsustas ta.

Solarise valikut põhjendas Tomberg sellega, et telesaateid tehes tuleb minna vaatajatele võimalikult lähedale ja arvestada ka olemasolevate stuudiote võimalusi.

„Teise igapäevase saate toomine “Terevisiooni” kõrvale on muutnud stuudioaegade planeerimise telemajas keeruliseks,“ möönis ta.

Ehitades välja stuudio Solarise keskusesse on arvestatud sellega, et sealt saab “Ringvaate” kõrval toota ka teisi telesaateid ning raadio vestlussaateid. Stuudio omamine kesklinnas on rahvusringhäälingule oluline ka pärast uue ringhäälingumaja valmimist Järvel.

Tammerk: Solarise reklaami pole

Saate kolimine Solarisse, kus kaameraga liigutakse ka väljaspool stuudioruume, ehk siis keskuse äratuntavas interjööris, ei ole ERR hinnangul probleem.

„Meelelahutussaate tegemine kaubandus- ja kultuurikeskuses asuvast stuudiost ei peaks iseenesest eriti küsimusi tekitama,“ arvas ERR ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk.

„Pole veel olnud ka ühtegi saadet, mille põhjal saaks öelda, et saates tehakse varjatud reklaami,“ lisas Tammerk.

Samas on meedial tänapäeval tema sõnul kommertskeskkondi vältida peaaegu võimatu.
„Kommertsstruktuurid on nagunii igal pool meie ümber. Spordivõistluste ülekanne A. Le Coq Arenalt, filmi esilinastus Coca-Cola Plazas — ei avalik-õiguslik ringhääling ega erameedia saa neist mööda,“ tunnistas Tammerk.