Nende suurprojektide tõttu ei tule uuel aastal suvist „Ringvaadet”, teleekraanilt ei saa näha Raadio 2 aastahiti üritust, samuti jääb ära saatesari „Suurmeistrid”, ei näidata autoralli MM-i ja EM-i võistluste kokkuvõtted ega Tour de France'i.

„Samas on fakt, et parimal vaadatavuse ajal näitavad ERR-i teleprogrammid üle 100 tunni jalgpalli juunis ning üle 250 tunni olümpiaalasid augustis eesti- ja venekeelsete kommentaaridega ETV, ETV2 ja ETV+ kanalitel,” kommenteeris muudatusi ERR-i juhatuse liige Ainar Ruussaar. Ta märkis, et neid spordi suursündmusi vahendavad tavalisest suuremas mahus ka Vikerraadio ja venekeelne Raadio 4.

Ruussaar nentis, et suurprojektid on kulukad ja nende vahendamiseks tuleb teisi programme koomale tõmmata, samas märkis ta, et kui eetris oleks miski muu, siis nõuaks ka see kulutusi. „Kui ei oleks suviseid spordi suurülekandeid, peaksid telekanalid ikkagi mingit programmi näitama, ning ka nende tootmine või õiguste hankimine maksaks raha.”

Millised muudatused ees ootavad?

„Suurim muudatus puudutab suveprogrammi, kuhu kavandame iganädalast ühiskondlik-poliitilist saadet, et tagada päevakajaliste teemade käsitlemine ja analüüs ka tavapäraste uudistesaadete kõrval,” rääkis Ruussaar. Samas ei näidata uuel aastal suvist „Ringvaadet”, mis vältab maikuu lõpuni ja alustab taas augusti viimasel nädalal. Ruussaar selgitas otsust sellega, et 10. juunist 10. juulini ja 5. kuni 22. augustini täidavad suure osa programmist nimetatud suurvõistlused.

Ruussaare sõnul jääb praeguste kavade kohaselt ära ka Raadio 2 aastahiti teleülekanne, kuid sündmus on jätkuvalt tulekul raadio vahendusel. Mõned projektid lükkuvad edasi: aastasse 2017 jääb ajaloosarja „8 mm elu” uute osade tootmine ja edasi lükatakse ka kavandatud uue draamasarja võtted.

Spordiprogrammist jäävad 2016. aastal ära saatesari „Suurmeistrid” ning autoralli MM-i ja EM-i võistluste kokkuvõtted. Tour de France'i õigusi pole ERR omandanud ja seetõttu seda ka ei näidata. Ruussaare sõnul on võimalik, et tuleb vähendada veel mõne spordiala ülekannete arvu.