Tomberg ütles Delfile, et sihtotstarbeliste projektitoetuste maht oli 2010. aastal ERR-i programmides (nii raadio kui ka televisioon) 1 097 522 miljonit eurot. Tänavu nelja kuuga on sihtotstarbeliste projektitoetuste maht 217 886 eurot.

Eelmise aasta suurimad toetatud projektid olid jalgpalli MM-i ja olümpiamängude ülekanded, teadusmeedia projektid, telesaated “Batareja” ja “Kolmnurk” ning tegevustoetus ingliskeelse uudisteportaali news.err.ee ja venekeelse portaali rus.err.ee käigushoidmiseks.

ERR-i programmide eelarvest moodustas 2010. aastal sihtotstarbeliste toetuste maht 6,6 protsenti. “Lisaraha puudumisel oleks tulnud ära jätta suur osa venekeelsetest telesaadetest, vähendada spordisaadete mahtu ja ka portaalidest oleksime suutnud rahastada vaid eestikeelse uudisteportaali tegevust,” sõnas Tomberg.

Ta ütles, et kuna ERR-i kohus on informeerida ka ülejäänud maailma Eestis toimuvatest sündmustest, peab rahvusringhääling vajalikuks jätkata vene- ja inglisekeelse portaali tegevust.

ERR-i soov on projektitoetuste mahtu vähendada, kuid see eeldab rahvusringhäälingu eelarve suurendamist majanduskriisi eelsele tasemele. Lisaks on riigi meediaraha jaotunud täna erinevate ministeeriumide vahel ja seda ei jagata ainult läbi rahvusringhäälingu eelarve.