Lehe väitel kaovad näiteks spordis suvine Tour de France, analüüsiv saade „Suurmeistrid“ ja laskesuusatamine ning "murdmaasuusatamise populaarsus suri õnneks enne ise välja".

"Uudiste poolelt tuuakse Neeme Raud Moskvast ära AK ankruks, Monika Tamla läheb lapsepuhkusele. Mis aga eriti kummaline, mahlakas kärbe on ootamas ka ETV+, mille viimased vaatajanumbrid on nii tillukesed, et raske on aru saada, kas vaatajaid üldse leidub," lisab leht.

"Aktuaalne kaamera" kinnitas täna oma Facebooki lehel, et saadet on ees ootamas mitmed olulised muutused.

"Suur positiivne uudis on, et meie ankur Monika Tamla siirdub uuest aastast emapuhkusele! Palju õnne Monika! Monika asemele tuleb praeguste plaanide järgi meie Moskva korrespondent Neeme Raud, kes tegi ka suvel AK ankru tööd ning pälvis vaatajatelt väga positiivse vastuvõtu. Neemet loodame näha ka "Välisilma" saatejuhina," teatab AK.

"Moskvas jätkame 2016-ndal aastal esialgu ühe mehe ehk Anton Aleksejeviga, sest olümpiamängude ja jalgpalli EM-i lisakuludest tulenev ERR-i sisene eelarvekärbe puudutab ka uudistetoimetust. Kui meie eelarvelised võimalused peaks 2017-ndal aastal paranema, siis mõistagi saadame Antonile ka teise inimese appi, sest teha üksi nii eesti- kui ka venekeelseid tele- ja raadiouudiseid ning olla ka ise operaator-monteerija-autojuht on ühe inimese jaoks väga suur koormus. Järgmise aasta suur teema meie jaoks on ka nn vana raadiomaja rekonstrueerimine uudistemajaks, kuhu meil õnnestub esmakordselt kokku kolida kõik uudistega tegelevad üksused ehk AK, raadiouudised ja portaal. Samuti tuleb nn uudistemajja uus ja senisest suurem-moodsam AK stuudio," seisab veel teates.

Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles hiljuti Delfile, et ERRis koondatakse inimesi igas kuus, pidevalt toimub inimeste liikumine ja ei ole võimalik kinnitada ega ümber lükata väidet, et just spordiülekannete kulude ümberpaigutamisega kaasneb töökohtade koondamine.

„Vastab tõele, et järgmisel aastal toimuvad jalgpalli EM ja olümpiamängud ning nendelt suurvõistlustelt telepildi toomine meie televaatajani on hästi kulukas. Et neid kulusid katta, tuleb mõned teised kulud jätta tegemata,“ ütles Allikmaa. „Täna ei ole võimalik kinnitada ega ümber lükata väidet, et just nende kulude ümberpaigutamisega kaasneb töökohtade koondamine,“ lisas ta.

Ainus kindel arv, millest Allikmaa rääkis, oli riigi poolt saadud ülesanne koondada üheksa inimest, kuid seda arvestatakse üldise inimeste liikumise statistika hulka. „See ei ole see, et nende üheksa koha pärast näeme hirmsasti vaeva. Me ei pea selle kohta eraldi arvestust.“