Taro rääkis Delfile, et filmis parasjagu pikal tänaval valimisplakatit, kui erariietes majori auastmes politseinik tema juurde tuli ning jaoskonda kaasa käskis minna. Taro hinnangul on selge, et käsk selleks tuli kohalikule politseiülemale kõrgemalt ning ilmselt jälgiti teda linnas tegutsemas mõnda aega. Mehele väideti, et tema filmimistegevusest andsid teada valvsad kodanikud, kuid see ei ole Taro sõnul usutav.

Mees viidi jaoskonda, kuhu pärast helistamist jõudis loetud minutitega kohale ka Eesti vanemkonsul Pihkvas, Carl Eric Laantee Reintamm. Taro sõnas, et konsuli kiire kohale jõudmine oli politseinikelegi üllatuseks ning tegi neile ka natuke tuska, kuna edasi tuli iga oma liigutust kontrollida, jälgida, mida tehti. „Mul oli väga turvaline olla,“ oli Taro konsulile tänulik.

Tarol oli olemas kehtiv aastane ajakirjanikuviisa, millega ta oli varem korduvalt Venemaal ajakirjanikutööd tegemas käinud. Mees vahistati sellegi poolest ning kuulati jaoskonnas üle. Kolm tundi kestnud ülekuulamise käigus võeti ära Taro kaamera mälukaart koos sinna salvestatud materjaliga, kuid mälukaart lubati hiljem tühjana tagasi anda.

Homme peab Taro minema kohtusse, pärast mida saab mees loodetavasti kiiresti Eestisse tagasi. „Mulle anti hunnik pabereid kaasa,“ sõnas Taro, kelle sõnul süüdistati teda ebaseaduslikus filmimises ning väideti, et ta peab Vene välisministeeriumis Moskvas tegema spetsiaalse akrediteeringu. Taro sõnul peab selle tavaliselt tegema aga ajakirjanik, kes töötab riigis pidevalt.

Ära võetud mälukaardil mehe kinnitusel midagi tõsist ei olnud. „Kõik oli teada, täiesti avalik, rahulik materjal, mingitel põrandaalustel koosolekutel ma ei käinud, ekstremiste ma ei filminud, sest neid pika tänava peal kuskil näha pole. Tegin lugu sellest, et valimiste eel on olukord rahulik provintsis,“ sõnas Taro, miks tema kinnipidamine täiesti põhjendamatu paistis.