„Meil on tegemist hästi karmi süüdistusega, mis on kogu selle ala jaoks väga karm,“ leidis Tammerk Vikerraadio saatele "Uudis+" antud intervjuus. „Materjalid ei ole seni kinnitanud, et tegemist on dopinguga.“

Tammerki sõnul oleks parem olnud, kui see sama anonüümne allikas, kes ajakirjandusele on dopingukahtlusest teatanud, annaks korrektse tsitaadigi. „Praegu on ainult viited ja see tekitab
kahtluse kogu loo suhtes,“ nentis Tammerk. „Fakte ei ole välja toodud.“

Spordiajakirjanikud on leebemad

Tammerki sõnul erinevad spordiajakirjanike ja uudisteajakirjanike käsitlused sündmusest. „Spordiajakirjanikele on omane emotsionaalne kokkukasvamine oma allikaga, nad on väga palju seotud sellega ja nad on sportlasega koos olnud ka emotsionaalsetel kõrghetkedel,“ kõneles ta.

Tammerk meenutas Mati Alaveri pühapäevaõhtust intervjuud ETV spordisaatele. „Oli näha, et Mati Alaver olid üsna tugevas pinges ja tema vastused jäid väheveenvaks,“ hindas Tammerk. Ajakirjaniku küsimused olid seevastu pehmevõitu, oli valikvastustega küsimusi, millele on suhteliselt lihtne vastata.

Lumepall veereb

„Nüüd, kui see teema on käima läinud, siis peavad Veerpalu ja tema esindajad andma juba selgemaid vastuseid,“ rääkis Tammerk. Tema sõnul on esmaspäevased vastused olnud ka pisut selgemad.

Kogu palli käima pannud lugu oli Tammerki sõnul laupäeval Postimehes avaldatud artikkel.
Samas selles loos ei ole esitatud fakte, vaid on oletused. Artikli positiivseks küljeks pidas meedianõunik, et ajakirjanikud on loosse sisse kirjutanud kuupäevad, millal nad on asjaosalistega rääkinud. See annab Tammerki sõnul märku, et lugu ei ole kirjutatud reede õhtul toimetusse saabunud vihje põhjal.

Siiski oleks Tammerki sõnul olnud parem, kui oleks saanud veel koguda informatsiooni. „Kumb kaalus asja üles? Kahtlus Veerpalu kohal on väga suur ja jäme küsimärk. Kas oli tarvis lugu just tuua välja sellisel kujul ja sellisel hetkel?“ küsis Tammerk vastuseta jäänud küsimusi.

Ta oleks eeldanud, et ajakirjandus jõuaks enne loo avaldamist selle etapini, kui me saame ajakirjanikena öelda - nüüd on selgus käes.

Meediaväljaannete võidujooks

Tammerk tõdes, et osalt on see meediaväljaannete võidujooks. „Kui oli näha, et üks kanal on toonud teema välja, pole teistel pääsu ja nad ei saa sellest teemast hoiduda,“ kõneles meedianõunik. „Üks lugu on üleval, seda ei ole esitatud toestatud faktidega. Teised meediakanalid on suluseisus.“

Tammerki sõnul peab esimene meediakanal, kes kõva paugu paneb, väga kaaluma materjali avaldamist.

Tammerk nõustus saatejuht Lauri Hussari väitega, et olenemata sellest, miilline on tõde, saab kellegi mundriau väga tõsiselt määritud.