Matka alustanud 26 võistkonnast püsis matka lõpuni võistlusarvestuses 19 võistkonda. Lisaks viiele skautide osalusega võistkonnale moodustavad enamuse ERNA matkal osalejatest matkahuvilised mitmelt poolt Eestist, kellest paljude jaoks on ERNA matk kujunenud iga-aastaseks väljakutseks. Nii tõdes ka mitmekordne matkal osalenu Toomas Tamsar, Pärnu Konverentsidest: „ERNA on natuke sõltuvusttekitav kraam, kohe nagu vajadus tekib ennast tühjaks laadida korra aastas – hea seltskond ja Eestimaa suvi – mis sa hing veel tahad.“

Matka kogupikkuseks võistluse võitjaile kujunes seekordsel matkal kasutuses olnud asukohajälgimissüsteemi kohaselt pea 100 km, mis läbiti pooleteise ööpäeva jooksul. Võistluse võitmisel oli aluseks nii matka kontrollpunktides sooritatud ülesannetest saadud punktid, raja läbimise piiraegadest kinnipidamine kui ka vastutegevusest möödapääsemine.

Skautide poolt korraldatud ERNA matkal said osalenud 117 matkahuvilist proovile panna oma orienteerumisoskused, läbida enam kui 10 meetri kõrgusele puude vahele rajatud kõrgseiklusrada, valmistada looduses leiduvatest materjalidest kompass, visata noaga täpsust, lahendada esmaabi- ja päästülesanne, proovida näitlikku rebasejahti ja läbida takistusrada. Kokku ootas matkalisi ees kümmekond tegevuspunkti, vaheldusrikas matkamaastik ja eriliseks muutis matka ka augusikuule omane öine tähesajune taevas.

Matkaliste liikumise teekonda on kõikidel huvilistel võimalik ka tagantjärgi vaadata aadressil http://sportrec.navirec.com/ui/#17vbeqf

ERNA matka toetajad ja koostööpartnerid on Haridus- ja Teadusministeerium, Kaitseministeerium, Kaitseliidu Tallinna Malev, Nissan, Sportrec OÜ, Päästeamet, Punane Rist, Logotikke OÜ, AIKE OÜ, Rentman OÜ, Riigimetsamajandamise Keskus.

ERNA matk on Eesti Skautide Ühingu korraldatud matk, mis toimub juba 13. aastat järjest, et pakkuda matkahuvilistele võimalus end Eesti ühel raskemal matkal proovile panna.

Eesti Skautide Ühing ligi 1500 liikmega on Eesti üks suurim noorteorganisatsioon, mis kuulub Skautide Maailmaorganisatsiooni, mille liikmeskonnas on kokku 30 miljonit skauti üle kogu maailma. ERNA matka läbiviijateks, keda kokku üle 70, on vabatahtlikud skaudijuhid, vanemskaudid ja skaudisõbrad üle kogu Eesti.