2005. aasta jaanuaris tunnistati rahvusvahelise arhitektuurivõistluse võitjateks arhitektide Dan Dorell, Lina Ghotmeh ja Tsuyoshi Tane võidutöö “Memory Field”, teatas Delfile kultuuriministeerium.

Võidutöö väljakuulutamisest möödunud aja jooksul on koostatud võistlustulemusest lähtuvat detailplaneeringut kogu Raadi piirkonnale. Koostöös Tartu valla ja Tartu linnaga suhteliselt mõistliku aja jooksul valminud planeering toetab igati Eesti Rahva Muuseumi arenguid Raadil ja uue peahoone ehitamist.

Täna allkirjastatav arhitektuurse projekteerimise leping näeb ette, et uue hoone ehitamist peab saama alustada hiljemalt 2009. aasta lõpus.

Hoone hinnanguline maksumus tänastes hindades on ca 1,1 miljardit Eesti krooni. Hoone ehitamist rahastatakse hasartmängumaksu aktsiisist laekuvatest vahenditest, riigieelarvest ja Euroopa Liidu struktuurifondi vahenditest.

Projekteerimisleping on saadud riigihanke tulemusena, lepingu maksumus ja tingimused avalikustatakse pärast lepingu allkirjastamist ja riigihanke tulemuste deklareerimist.