“Liikumise hinnangul on tegemist jõhkra sekkumisega meie siseasjadesse ning agressiivse ja ebamoraalse ideoloogia sundimportimisega Eesti ühiskonda. ERL on seisukohal, et Eesti riik peaks takistama piiritaguste homoaktivistide saabumise nädalavahetusel toimuvale Tallinna homomarsile,” teatas ERL.

“Suveräänsel riigil on õigus ise otsustada, keda ta oma territooriumile laseb. Mitte keegi ei imesta ju näiteks, kui riik keeldub sisse laskmast tuntud jalgpallihuligaane, tihendades juba mitu nädalat enne mängu piirikontrolli ja saates kurjakülvajad piirilt tagasi,” selgitab ERL juhatuse liige Tõnu Kalvet.

“Homopropaganda on pikas perspektiivis ühiskonnale tunduvalt kahjulikum ja ohtlikum, kui jalgpallihuligaanide ühekordne laamendamine.”

ERL on seisukohal, et homoideoloogia on Eesti ühiskonnale võõras ning vastumeelne ning siinne homoliikumine on suures osas välismaiste rahade ning aktivistide toel tegutsev. Välismaiste homoaktivistide piirilt tagasi saatmisega näitaks meie valitsus, et arvestab eelkõige oma valijate arvamuse ja huvidega, mitte väljastpoolt riiki tuleva survega.