„Eston Kohveri röövimise lugu on põhjustanud osades inimestes, ka ajakirjanikes, paraja hüsteeria. Need inimesed räägivad mingisugusest maailmasõjast või jumal teab millest veel. See on Venemaa jaoks kasulik," ütles Koort.

Ta lisas, et kindlasti tekitas Kohveri juhtum ühiskonnas palju küsimusi ja tundeid, et midagi väga katastroofilist on juhtunud. Juhtunu on küll ennekuulmatu ja lubamatu, kuid Koorti sõnul ei puuduta see kindlasti üksikisikuid.

„Üksikisikul on Eestis turvaline. Kaks eriteenistust, mõlema ülesanne on muuhulgas võidelda piiriülese korruptsiooni ja salakaubandusega, sattusid piiril vastastikku. Kuidas täpselt Vene pool seda Eesti operatsiooni sel hetkel tõlgendas ei oska ma öelda. Loomulikult ei tunnista Venemaa kunagi, et röövis isiku Eesti poole pealt ära," rääkis Koort.

Asekantsler tõi välja, et kuna suitsugranaatide lehtrid olid suunatud Eesti poolele, siis ei ole kahtlustki, et see kõik pandi toime Eesti poole peal seisnud isiku pimestamiseks või kurdistamiseks, et teda oleks kergem ära viia.

„Tavainimesel ei ole põhjust muretsemiseks. Ei ole nii nagu mõned ajakirjanikud on kirjutanud, et nüüd tahame ja röövime. Selline hüsteeria külvamine tuleks küll ära lõpetada."