"G7 tippkohtumine andis juba selge hoiatuse, et Ameerika president ei naljata," ütles Bahovski Delfile.

"Iseenesest on ju hea, et NATO liikmesriigid suurendavad oma kaitsekulutusi, sest see muudab alliansi tõsiseltvõetavamaks ka Venemaale," sõnas Bahovski. Iseküsimus on tema sõnul, kas selle tõsiseltvõetavuse saavutamine just Trumpi stiilis vastandumise kaudu on hea. "Samas on elu näidanud, et mitmed liikmesriigid on lubanud kaitsekulutuste suurendamist, aga pole seda teinud."

Bahovski hinnangul ei ole siiski usutav, et Saksamaa kaitsekulutused jõuavad järgmiseks aastaks 2 protsendini sisemajanduse kogutoodangust (SKT), mis saab ilmselt olema ka suurim murekoht.

"Küsimus ongi nüüd, mida Trump olulisemaks peab – kas kaitsekulutuste suurendamist ja kõigi liikumist kahe protsendi suunas või ikkagi järgmisel aastal seda, et kõik pole kahe protsendini jõudnud," märkis Bahovski. Lisaks on lahtine ka see, kuidas lõpeb Trumpi kohtumine Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, mis toimub järgmisel esmaspäeval Helsingis.

Trump ähvardas täna, et kui NATO liitlased ei suurenda oma kaitsekulutusi järgmiseks aastaks kahe protsendini SKT-st, siis hakkab USA "oma asja ajama". Hiljem antud pressikonverentsil ütles Trump aga, et varem oli liitlaste kaitsekuludega probleem, kuid nüüd enam mitte.