Suurbritannia endine peaminister John Major hoiatas sel nädalal Berliinis peetud kõnes, et võimalus Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumiseks on juba peaaegu 50 protsenti. Ta lisas, et kui britid on juba Euroopa Liidust kord lahkunud, siis tagasiteed sinna ei ole, vahendasid ERRi raadiouudised.

Erkki Bahovski kommenteeris, et kui Ühendkuningriik tõepoolest lahkuks Euroopa Liidust, juhtuks lisaks paljule muule kaks asja, millest Eestis pole veel nii palju räägitud.

"Täitsa kindlasti juhtuks see, et Euroopa Liidu institutsioonidest peaksid lahkuma Briti krooni alamad, seega väheneks väga palju inglise keelt emakeelena kõnelevate inimeste hulk, väheneks ka inglise keele tähtsus Euroopa Liidus," märkis ta.

Praegu on Euroopa Liidus peamised keeled inglise, prantsuse ja mõningate mööndustega ka saksa keel. "Ülima tõenäosusega hakkaksid domineerima prantsuse ja saksa keel. See oleks aga halb uudis meie euroametnikele ja ametnikukandidaatidele, sest eestlased oskavad üldjuhul inglise keelt paremini kui prantsuse ja saksa keelt," tõdes Bahovski.

Teiseks muutuks Bahovski sõnul drastiliselt Ühendkuningriigi enda geopoliitiline olukord. "