Prokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ütles Delfile, et politsei- ja piirivalveameti korruptsioonikuritegude büroo alustas täna Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi avalduses toodud info põhjal kriminaalmenetlust karistusseadustiku vargust käsitleva paragrahvi alusel.

Avalduses teatati, et aadressil Valdeku 13 asuvast hoonest on omavoliliselt ära viidud 230 metallist radiaatorit ja üks metalluks.

Erki Korp kinnitas Delfile, et tema poole pöörduti selle aasta alguses ja uuriti, kuhu kadusid Valdeku tänava endisest koolihoonest radiaatorid.

"Sain soovituse teha inventuur ning fikseerida sealne olukord. 17.01.2012 viis Nõmme linnamajanduse osakond läbi inventuuri ning ära on viidud kokku 230 malmist radiaatorit ning üks rauduks, kahjusumma linnaosale 15000 eurot," rääkis Korp.

Järgmisel päeval esitas Korp prokuratuuri avalduse vältimaks "edaspidiseid süüdistusi linnaosa vastu ning ka minu vastu".

Korbi sõnul toimus radiaatorite omavoliline äraviimine sügis 2010 kuni aprill 2011 ehk vahetult enne tema linnaosa vanemana ametisse asumist.

Põhjus, miks avalduses just Monica Rannale ja Rainer Vakrale viidatakse, on Korbi sõnul see, et just nemad olid vastutavad Nõmme linnaosas toimuva eest sellel perioodil.