Lastekaitsjad leidsid pool aastat tagasi suurest paneelmajast neli nälginud väikelast, kes sõid loomadega samast kausist, haukusid võõraste peale, nutmise asemel niutsusid ja ulgusid. Lapsed olid nõrgad, haiged ja alatoidetud. Laste piinamine kestis kuid, kuigi majarahvas kutsus korduvalt välja politsei.

Korp ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et tema puutus selliste juhtumitega kokku aastatel 2000-2003, mil see probleem oli Tallinnas silmatorkav, sest oli palju tänavalapsi ja ka eluolu oli teistsugune.

Selle juhtumi puhul on kindlasti tegemist hoolimatusega, sest kui naaber teatab ja informeerib vastavaid distantse — politseid, kiirabi või lastekaitsjaid — siis tuleb sellele kindlasti ka reageerida, leidis Korp. “Antud juhtumi puhul oli seda infot ka korduvalt,” lisas ta.

Tema sõnul peaks ka meditsiinisüsteem sellisele asjale reageerima, kuid tänasel hetkel on perearstisüsteem üles ehitatud nii, et arst saab oma pearaha kätte ja selle pärast, kes arsti juures käib või ei käi, ei pea ta enam muret tundma. Lisaks peaks Korpi sõnul meil olema rohkem lastekaitsetöötajaid.

Korp märkis Kukule, et lastekaitsetööd peaks kureerima maavalitsus, kes hoiab silma peal, et laste kaitse areneks süsteemselt, mitte ei tegeldaks nende probleemidega siis, kui asi on juba liiga hulluks läinud.