ERJK-ist kinnitati BNS-ile, et samal päeval pöördumine ka esitati. Kuna pöördumise täpne sisu on asutusesiseseks kasutamiseks, siis seda avaldada ei ole võimalik, kuid üldjoontes on pöördumise põhjus sama, millest on juba meedias räägitud.

Täna keskpäeval saatis sama komisjoni keskerakondlasest liige Siret Kotka välja pressiteate, milles süüdistas ERJK esimeest Ardo Ojasalut komisjoni selja taga prokuratuuriga kirjavahetuse pidamises ja komisjoni töötajate politseiga ähvardamises.

Ojasalu kinnitas Delfile prokuratuurile kirja saatmist, ent selle sisu ei saanud ta avalikustada. Hirmutamises süüdistamine oli Ojasalu sõnul täiesti alusetu.

"Kui keegi teeb seadustest tuleneva hoiatuse, siis seda ei saa kunagi käsitleda hirmutamisega," lausus Ojasalu. See on tema sõnul sama kui haldusakti lõppu kirjutatud hoiatus, et kui inimene ei käitu nii või naa, siis haldusakti andjal on õigus teha järgmisi samme, näiteks trahvida.

"Seaduses on ette nähtud kohustus, et selliseid hoiatusi tuleb kirjutada, seda ei saa kunagi käsitleda hirmutamisena. Selles mõttes on arusaamatu, kuidas saab nii tõlgendada. Kui inimese närvisüsteem on sedavõrd ebastabiilne, et ta ei kannata isegi hoiatust, siis järelikult on tegemist mingi muu probleemiga," lisas Ojasalu.

Varem on erakondade rahastamise järelevalve komisjon saatnud Keskerakonna võlgnevusega seoses korduvalt järelepärimisi nii Midfieldile kui ka Tallinna linnavalitsusele. Muu hulgas on komisjon tundnud huvi, kas Tallinnas võimul oleva Keskerakonna võlgadel ning Midfieldi edukal osalemisel linna hangetel on seost.

Riigiprokuratuuri avalike suhete juht Katrin Lunt kinnitas, et kiri on kätte saadud, aga sellele vastamiseks on prokuratuuril veel aega.