ERJK ettekirjutus oli 1,02 miljonit, kuid arveid, mida ei ole kohtu hinnangul piisavalt tõendatud on 7700 euro väärtuses.

Oviir ütles Delfile, et komisjonil oli laual kolm võimalust: aktsepteerida Tallinna halduskohtu otsust, teha uus ettekirjutus või apelleerida. Ta selgitas, et kuna kohus ütles otsuses, et tegemist oli keelatud annetusega, siis otsustati minna vaidlustamise teed.

"Haldusorganina meil ei ole õigust öelda, et me ei tegele sellega," põhjendas Oviir kohtuotsuse vaidlustamist. “See on kõige kiirem võimalus saavutada selles küsimuses õigusrahu.”

Oviir lausus, et taoline kaasus ei ole üleliia läbi käidud tee ja et seaduses on see regulatsioon väga napp. "Igal juhul tuleb see ühel või teisel viisil reguleerida," sõnas ta.

Kui teises kohtuastmes jäädakse kaotajaks, kas ERJK alustab Keskerakonna suhtes uut menetlust? "Ennustamine on ju keeruline," sõnas Oviir ja lisas, et ka riigikohtul on võimalus otsus teha.

ERJK ettekirjutusest ja Keskerakonna kaebusest
Tallinna halduskohus rahuldas tänase otsusega Keskerakonna kaebuse ja tühistas erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) ettekirjutuse tagastada OÜ-le Midfield 1,02 miljonit eurot.

ERJK tegi 2019. aasta 8. aprillil Keskerakonnale ettekirjutuse, millega kohustati Keskerakonda tagastama Midfield OÜ-le keelatud annetus ligikaudu üks miljon eurot. Keskerakond sellega ei nõustunud ja pöördus kohtusse.

Vaidluse all oli ettekirjutus, millega kohustati Keskerakonda tagastama Midfield OÜ-le keelatud annetus. ERJK pidas keelatud annetuseks Midfield OÜ poolt Keskerakonnale osutatud reklaamiteenuseid, mille eest ei ole Midfield OÜ Keskerakonnale arveid esitanud ega tasu nõudnud.

Ettekirjutuse põhjenduste kohaselt korraldas Midfield OÜ perioodil 2009–2015 kõik Keskerakonna valimiskampaaniad, kuid on jätnud neile olulises osas arved esitamata.

Halduskohtu hinnangul ei saanud pidada usaldusväärseteks tõenditeks kinnitusi, mis on saadetud väidetavalt e-kirja teel Paavo Pettaile ja mida ta ei ole ekspert Laurits Randmannile edastanud, vaid millest ta on teinud väljatrüki ja mis on lisatud Randmanni ekspertarvamusele.