“See arv on üllatavalt suur, kui arvestada, et käisime kontrollimas põhiliselt kõrvalisi maanteid,” ütles eriüksuse ülemkomissar Tõnis Sulu Eesti Päevalehele. Politseioperatsioon algas reede pärastlõunal Tallinnas, Harju- ja Läänemaal, kus liiklust kontrollisid vastloodud eriüksuse 11 töötajat.

Sulu sõnul tabasid nad joobes juhte võrdselt kõigis maakondades ja ühtegi väga raskes joobes roolikeerajat ei olnud. “Kõige suuremad promillid ulatuvad kahe ligi,” täpsustas ta.

Sulu väitel suhtuvad kinnipeetud reidi korraldajatesse valdavalt positiivselt. “Isegi need, kes purjuspäi vahele jäid, ei süüdista meid, vaid pigem iseennast, et miks nad küll sellega arvestada ei osanud,” märkis Sulu.

Ärev moment tekkis Risti-Haapsalu maanteel, kus 1,66-promillises joobes juht mõnda aega 143-kilomeetrise tunnikiirusega politsei eest ära sõitis.

“Sellel mehel võttis umbes viis kilomeetrit aega, enne kui aru sai, et politsei tal taga sõidab,” sõnas ülemkomissar.

Omapärane juhtum toimus ööl vastu pühapäeva Käru alevikus, kui Rapla politseiprefektuur korraldas seal oma jõududega kontrollreidi “Kõik puhuvad”. Politsei peatumismärguandele ei reageerinud sõiduauto Audi 100, kust visati jälitava konstaabliauto ette nõrgatoimeline lõhkeseadeldis.

“Lõhkekeha õnneks ei plahvatanud ja auto saadi kätte juba sealsamas Käru asulas,” ütles pressiesindaja Sirje Vaher. “Autos oli kolm noorukit, kellest kaks olid alkoholijoobes ja paigutati kainenema. Autojuht oli kaine.”

Lisaks liikluspatrullile kontrollis eriüksus asulates seisvate autode numbrimärkide vastavust andmebaasis olevatega, selgitamaks välja võimalikke varastatud autosid. “Seni on kõik numbrid klappinud,” ütles Sulu.

Eriüksuse kolm ööpäeva kestnud avaoperatsioon lõpeb esmaspäeval, kui üksus aitab Harju prefektuuril tagada esimese koolipäeva puhul liiklusohutust Harjumaa koolide ümbruses.