Augusti lõpus tööd alustanud liiklusjärelevalveosakond on nelja nädala jooksul avastanud 309 süütegu ja kõrvaldanud liiklusest 187 roolijoodikut, kellest 130 oli alkoholitase veres suurem kui 0,5 promilli.

Peale joobes juhtide on avastatud 41 juhtimisõiguseta sõidukijuhti ja 31 ülekaalulist sõidukit, teatas politseiameti pressiesindaja BNS-ile.

“Oleme ühe kuu vältel teinud palju tööd tugimaanteedel ja kõrvalistel teedel, mis on seni jäänud välja pidevast liiklusjärelevalve fookusest. Meie kogemus näitab, et just seal liigub palju joobes juhte ning juhtuvad raskete tagajärgedega liiklusõnnetused,” ütles liiklusjärelevalve osakonna ülemkomissar Tõnis Sulu.

Tema sõnul sekkub liiklusüksus vajadusel ka teiste sündmuste või õnnetuste korral. Näiteks on liikluspolitseinikud kustutanud tulekahjusid, lahutanud kaklejaid, abistanud tehniliste probleemide käes vaevlevaid sõidukijuhte ja tegelenud muude igapäevaelus ettetulevate probleemidega.

Mobiilne liiklusüksus on teostanud liiklusjärelevalvet pea kõikides maakondades. Enim on avastatud liiklusrikkumisi suure liiklustihedusega Tallinnas ja Harjumaal, vastavalt 41 ja 69 süütegu.

Liiklusohutuse tagamiseks ja õnnetuste ennetamiseks teeb liiklusüksus koostööd majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, maanteeameti, autoettevõtete liidu, liikluskindlustuse fondi, tolliameti, õhuväe, kohalike omavalitsuste ja piirkondlike politseiasutustega.