Delfi erisaates lausus ta, et uued piirangud on kooskõlas teadusnõukoja arusaamadega. "Suures pildis mõistlik lähenemine."

Ta kiitis Tanel Kiige öeldut, kes tõi välja, et kui midagi pole ka otseselt keelatud, ei tähenda see, et neid asju oleks tingimata kõige mõistlikum teha.

Miks ikkagi on inimestel koroonaväsimus ning reegleid ei järgita? Uusberg arutles, et koroonaväsimus on terminina ehk isegi eksitav. Ta sõnas, et inimeste libastumise põhjus on psüühikas toimuv paratamatu loogika tegu on väga tõsise haigusega, ent vähesed on sellega kokku puutunud. "Märk senisest hakkamasaamisest," nentis ta.

1x
00:00

Ta tõi välja ka infokülluse, ent samas ka vasturääkivad sõnumid. Inimestel on raske end koroonat puudutavatest materjalidest läbi närida. "Tuleks paremini läbi sõnastada, et mida igaüks teha võiks," viitas ta valitsuse suunistele. Ta leidis ka, et sellega seotud kommunikatsioon on liiga killustunud eri asutuste vahel.

Eestis on palju neid, kes on vaktsineerimise osas tõrksad. Uusberg usub, et see tasapisi väheneb. Tema hinnangul on mõistetav, et inimesed kõhklevad. "Mõistlik, et vaktsiiniotsus ajab segadusse ja tahab läbimõtlemist."

Kuidas õnnestus, et inimesed maskikandmise tasapisi üle võtsid? Kas kevadele võib minna vastu ootustega, et koroonapuhangu hoog raugeb?

Sellest ja paljust muust juba saates.