„Mind üllatas, et ta keerutama hakkas,“ lausus Kross saates kohe pärast Savisaart esinedes. „Jättis mulje, et ta on närvis.“

Krossi sõnul tõi tänase päeva skandaal selgust selles, kust pärinevad Lasnamäele ehitatava kiriku rahad. „Kõik teavad nüüd, et Edgar on aidanud vene kirikut ehitada, mina enne ei teadnud seda,“ tunnistas Kross.

Kes on mõjuagent?

Kross selgitas, et mõjuagent ei ole luureagent ehk inimene, kes korjab infot ja saab selle eest raha. Mõjuagent on tema sõnul inimene, kes on otsustusprotsesside juures ja on eri põhjustel valmis vastavalt tegutsema. „See ei tähenda seda, et Savisaar on Vene luure palgal,“ ütles Kross.

„Ei ole ju saladus, et Savisaar on Vene-sõbralik poliitik,“ kõneles ta. „Igasuguseid veidraid poolavalikke kohtumisi venelastega on tal olnud ju sageli. Võib-olla kapo pidas vajalikuks meenutada valitsusele, et lisaks heanaaberlikkele suhetele Venemaaga on meil ka sealt lähtuvaid ohte.“

Mõjuagendiks olek on Krossi sõnul „hall ala“, sest seadusega ei ole keelatud olla Vene-sõbralik. „See on valijate otsustada, kas valijatele meeldib selline poliitika ja selline poliitik,“ lisas ta.