„Kahjuks teeb see meile muret jah, et meie hoolealused ei jõua enam ravimeid oma sissetulekust kinni maksta,” sõnas AS-i Hoolekandeteenused juht Maarja Mändmaa Eesti Päevalehele.

Nende asutus haldab suuremat osa Eestis tegutsevaid erihooldekodusid, kus elavaid psüühiliste erivajadustega inimesi hooldatakse  ööpäev läbi. Arstid on määranud neile ravikuurid, mida nad peavad järgima.

„Ravimid on kallinenud märgatavalt ka viimasel ajal, mis teeb nende eest tasumise veelgi raskemaks,” lisas Mändmaa. Tema sõnul koguvad nad kõigist oma asutustest täpsed andmed hoole­aluste tulude ja kulude kohta kokku ning kavatsevad siis koos teiste erihooldekodude juhtidega minna selle murega sotsiaalministeeriumi jutule, et olukorrale lahendus leida.

Õige keeruline on olukord aga näiteks hambaravi eest maksmisega, mis on teadupärast eriti kallis. „Praegu püüame asja lahendada nii, et ostame inimesele vajaminevad ravimid üldisest rahast,” möönis Mändmaa, kelle sõnul nii eriti kaua enam jätkata ei saa, sest asutuse enda eelarve kuivaks siis paraku kokku.