„Mina kui perearst ütlen, et raviteenuste kättesaadavus on palju halvem kui 2007. aastal," lausus Paide arst Ingrid Alt, kelle sõnul on haiglas tekkinud hoolivuse kriis ning haiglad ei võta lihtsalt inimesi sisse, kuigi suudaks seda teha, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ta ütleb, et praegu on inimese ainus lootus hea perearst, kes oma tutvuste kaudu suudab inimesse järjekorras ettenähtud ajast varem eriarsti visiidile saata, teine variant on see, et patsiendil endal on tutvusringkonnas arstid.

Ka arstide liidu juht Andres Mäesalu tõdes, et patsiendi poolt vaadatuna on arstiabi kättesaadavusega probleeme. Ühtlasi möönis arst, et mõnes haiglas lõpetavad kirurgid töö juba lõunaks, kuigi neil oleks jõudu teha operatsioone näiteiks kella neljani.

Tallinna perearsti Anneli Kalle-Talviku sõnul jäävad abita just need patsiendid, kel oleks vaja pääseda 7-30 päeva sees arstile, kauem nende seisund ei kannataks.

Haigekassa avalike suhete juhi Eveli Koppeli sõnul võivad pikkade ravijärjekordade põhjused olla näiteks ressursi nappus (arstide vähesus, ruumide ja aparatuuri vähesus), inimesed on registreerinud end kindla arsti juurde, nn tühjad visiidid ehk inimene jätab kokkulepitud visiidile ilmumata, ning juba ravi saavate järelkontrolli ja korduvat visiiti ootavate patsientide hulk järjekorras.