Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva Ergma sõnul on kokkusattumus, et lõppeval aastal avalikkuse ette jõudnud poliitskandaalid sattusid ühe aasta peale. "Mingisuguseid juhtumeid ja skandaale on ju olnud igal aastal ja küsimus on selles, kuidas erakonnad neid juhtumeid lahendavad," rääkis Ergma BNS-ile antud intervjuus. Mõned erakonnad püüavad skandaale lahendada kiiresti ja tunnistavad oma vigu, teised mitte.

"Üks erakond on minu arvates veendunud, et ükskõik, mis juhtub - ega midagi ei juhtu," nentis Ergma ja lisas, et peab silmas Keskerakonda. "Keskerakonnal on väga kindel valijaskond, kes ei jäta teda iial maha, sest arvatakse, et talle tehakse liiga."

Ergma hinnangul arvati ka Reformierakonnas avalikkuse ette jõudnud rahastamisskandaali lahendamisel, et juhtub sama mis Keskerakonna skandaalidega - avalikkuse huvi lihtsalt kaob ära. "Reformierakonnas ilmselt ei mõistetud, et nende toetajad on palju nõudlikumad - ja siit ka need viimased toetusprotsentide kaod," leidis Ergma.

Samas leidis Ergma, et selle küsimuse lahendamine on Reformierakonna siseasi. "Keegi ei saa väljast tulla ja hakata andma suuniseid - tehke nii või tehke naa."