Esimene täiendav istung toimub 30. novembrist algusega kell 13 kuni 1. detsembrini kella 12-ni ning kui selle aja jooksul päevakorras olevad kõiki 18 eelnõu ei jõuta läbi arutada, toimub teine täiendav istung 1. detsembril kella 13st kuni päevakorra ammendumiseni.

Teise täiendava istungi päevakorras on kõik need eelnõud, mis esimesel täiendaval istungil jäid läbi arutamata.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon esitas 2013. aasta riigieelarve eelnõule üheksa muudatusettepanekut, mis keskenduvad elektriaktsiisi langetamisele ja koolitoidu toetuse suurendamisele. Muudatusettepanekute katteallikaks on maksuaugu vähendamine.

„Soovime eraldada maksuametile täiendavaid vahendeid võitlemaks maksupettuste ja maksudest kõrvale hiilimisega, kust jääb riigil aastas saamata ligi 400 miljonit eurot,“ ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson, „nii on võimalik leida kate tõstmaks toetust koolitoidule ja langetamaks elektriaktsiisi.“

Simson rõhutas, et kuna valitsus saab kontrollida 2/3 elektri hinnast, siis on kindlasti vajalik astuda samme leevendamaks 2013. aastal ees ootavat elektri hinna tõusu. „Me ei nõustu valitsuse tegevusetusega ja kavatseme võidelda elektri hinna tõusu leevendamise eest.“

„Lisaks leiame, et MISA abil seitsmest reformierakondlasest toodetud filmid on raha ebaotstarbekas kasutamine ning tegime ettepaneku need summad eelarvesse tagastada ning suunata Narva linna lasteaedadele eesti keele õppeks,“ märkis Keskerakonna fraktsiooni esimees.

„Riigieelarves on peidus kasutamata võimalused pehmendada järgmise aasta hinnatõuse. Seni on valitsus vaid kiirkorras makse tõstnud, meie jätkame parlamentaarset survestamist, et tuleval aastal saavutada elektrimaksude alandamist,“ lubas Kadri Simson.