Reformierakondlane Ligi rääkis laupäeval ilmunud intervjuus Õhtulehele, et IRL-i poliitiku Ergma kosmoseplaanid on liiga kõrgelennulised. "Ene Ergma räägib Eestist kui võimalikust kosmoseriigist. Katsume maa peal hakkama saada. Kosmosesse pürgimine on valimiste eel ja ka järel minu ohjata – et inimesed ei lendaks kosmosesse," ironiseeris Ligi.

Ergma sõnul on hea, et Ligi seisab kahe jalaga maa peal ja katsub teisigi seal hoida, ent teisalt pole tal piisavalt visioonikust. "Kahjuks puudub tal üks vajalik võime – suutlikkus tulevikku vaadata. Seetõttu ei saa ta aru, mida tähendab mõiste investeering tulevikku,“ lausus Ergma.

Ene Ergma toonitab, et kui tahame oma majanduse käima saada, peab praegusest oluliselt rohkem tuginema teadmismahukale tootmisele. „Eesti ühinemine Euroopa kosmoseagentuuri kosmoseprogrammiga on just selline samm, praegu on töös 12 esimest Eesti projekti.“

Ergma soovitab Ligil vaadata „Pealtnägija" saate eelmise nädala saate kordust, et saada teada, kuidas Eesti tudengid ehitavad satelliiti. „Need noored on tulevase Eesti majandusarengu mootorid, aga mitte utopistid või sõnakõlksutajad,“ ütles ta.

Ka laiemalt vaadates tegeleb Ergma arvates Ligi vaid status quo hoidmisega, uusi ideid ja lähenemisi välja pakkumata. "Eesti pole kaugeltki valmis. Stabilseerimine võib kergelt stagnatsiooniks üle kasvada,“ märkis Ergma.

Tema sõnul peame küll tõesti jalad maas hoidma, kuid julgema ka tulevikku vaadata.

„Parem kutsutagu mind kosomosemutiks, kuid ma ei jäta oma jonni ja kaitsen noori arukaid inimesi, et neil oleks võimalus tegeleda huvitavate ja vajalike teemadega,“ sõnas Ergma.