„See on imelik ja seda on väga raske kommunikeerida ja ausalt öeldes ma ei pea seda õigeks, et riigikogu infoosakond peaks seda pärast seletama,” ütles Ergma ja lisas, et riigikogulased ise peaksid seadma endale mingid piirid.

Tema sõnul on side- ja transpordikulutuste hüvitamine vajalik, sest tavalisel riigikogu liikmel võivad need kulutused olla väga suured.

„Kuluhüvitisi kasutavad inimesed väga erineval moel ja kahjuks kui see kasutamine on toimunud mingil imelikul moel, siis tavaliselt kirjutatakse kõikidele riigikogu liikmetele see kasutamismoodus juurde.”

Ergma rõhutas, et alati tuleks meeles pidada seda, et kuluhüvitis on tõesti seotud riigikogu liikmete töö hüvitamisega.

„Asi on selles, et väga paljud inimesed minu meelest ei suuda aru saada, et meie töö ei ole ainult Toompeale tulemine ja Toompealt ära minemine. Kui inimesed, kelle valimisringkond on näiteks Eestimaal ütleme Võrumaal või Valgamaal või Jõgevamaal või Tartumaal, see on hoopis teine töö. Kahjuks me ei ole suutnud seda kommunikeerida ja inimesed millegipärast mõtlevad, et meie töö liikumine on ainult tulla siia Toompeale,” nentis Ergma.