"Huvitav, kihvt performance, ei midagi muud," ei tundnud Keskerakonna peasekretär Priit Toobal oma erakonna positsioone Delfi küsimustele vastates ohustatuna. Samuti ei näinud ta sellises poliitteatris pilamist Keskerakonna aadressil.

"Kas Keskerakond tunneb ennast puudutuna? Kindlasti mitte. Valijad andsid meile hinnangu ja oleme 2009. aastal kahed valimised võitnud. Sellel ei ole populismiga olnud mitte mingisugust pistmist," selgitas Toobal.

Ka Isamaa ja Res Publica Liidu poliitikasekretäri Margus Tsahkna jaoks on eelkõige tegemist hea teatriprojektiga. Tema sõnul on NO99 võtnud kasutusele kaubamärgi Eesti Eest, mis oli kunagi patenteeritud Isamaale ja praegu on Isamaa ja Res Publica Liidu valduses. "Aga väga tore, las kasutavad," ei teinud ta sellest probleemi.

"Eks me näeme, mis 7. mail toimub. Ma arvan, et see on peegeldus kõikide erakondade aadressil. Ta ei ole isegi niivõrd kriitiline, vaid satiir. Mina soovitan küll kõigil poliitikutel vaadata. Võimendatud peegelpilt annab alust võib-olla midagi teisiti teha," tõdes Tsahkna.

Uue erakonna asutamist Saku Suurhallis ei pidanud tõenäoliseks kumbki. "Ma mäletan Res Publica tulekut ja varasemaidki aegu, ja kui vaadata seda mis praegu Lätis toimub, kus tuleb erakondi nagu seeni vihmaga, siis sellist seisu ma ei näe," rääkis IRLi poliitilikasekretär. "Kui on teatriprojekt ja erakonna tegemise projekt, siis neid asju ei tohiks segamini ajada."

NO99 teatri peakunstniku Ene-Liis Semperi sõnul mängitakse suurkogul 7. mail läbi kõik poliitilise retoorika võtted ja näidatakse inimestele poliitika toimimise tegelikke printsiipe. Samal ajal viib teater läbi Ühtse Eesti erakonna valimised.