Ehkki nakatumisnäitajad on juba nädalaid olnud kasvutrendis, pole EKRE otsustanud oma avalikke üritusi ära jätta. Kui algselt pidi erakonna traditsiooniks kujunenud tõrvikurongkäik toimuma kutsutud 400 osalejaga, siis täna hommikul teatas EKRE, et Tallinna vanalinna läbiv tõrvikurongkäik toimub 250 osalejaga. Täiendavalt korraldab EKRE avalikke üritusi veel mitmel pool Eestis.

"Seoses koroonaviiruse leviku ja avalike üritustele kehtestatud piirangutega toimub üritus väiksemas mahus. Korraldajad jagavad osalejatele välja 250 tõrvikut," ütles EKRE juhatuse liige Siim Pohlak.

„Kui peaminister ütleb, et rongkäigu oleks võinud ära jätta, siis meie leiame, et vabariigi sünnipäev on piisavalt oluline sündmus, et traditsiooni järjepidevust hoida. Rongkäik on austusavaldus Eesti vabaduse eest võidelnud ja rahvusriigi loonud esiisadele,“ lisas ta.

Pohlak lubas, et tõrvikurongkäigus osalejatele jagatakse kohapeal desovahendeid ja näomakse.

Keskerakonna kummaline käitumine

Eelmise nädala pressikonverentsil rõhutasid valitsuse liikmed eesotsas Kaja Kallasega, et igasuguste välditavate kontaktide ärahoidmine on hädavajalik. Seda kummastavam oli, kui üks valitsuspartner Keskerakond registreeris nädalavahetusel kaks avalikku väliüritust: 23. veebruariks registreeriti Nõmme kultuurikeskuse juurde infomaterjalide jagamise üritus ja 24. veebruaril plaaniti partei vaateid tutvustada Lasnamäe linnaosas Kotka kaupluse vastas.

"Kuigi erinevate õues toimuvate kampaaniate raames oleme järginud ohutusmeetmeid ning inimesed ei ole telgis samaaegselt lähestikku koos, otsustasime COVID-19 olukorda silmas pidades sel nädalal suuremad ühisüritused ja telgikampaaniad siiski ära jätta," sõnas Keskerakonna avalike suhete juht Andres Kalvik pärast seda, kui erinevad väljaanded registreeritud ürituste kohta aru pärisid.

"Selline palve läks täna ka kõigile piirkondadele. Selle otsuse eesmärk on ühtlasi toetada valitsuse sõnumit, et ajal, mil viiruse levik on kõrge, tuleb igal Eesti elanikul ja erakonnal olla vastutustundlik ja seda ka meie riigi kõige tähtsamal päeval," lisas ta.

Ehkki nakatumisnäitajad on juba nädalaid olnud kasvutrendis, pole ka EKRE oma avalikke üritusi otsustanud ära jätta. Kui algselt pidi erakonna traditsiooniks kujunenud tõrvikurongkäik toimuma kutsutud 400 osalejaga, siis täna hommikul teatas EKRE, et Tallinna vanalinna läbiv tõrvikurongkäik toimub 250 osalejaga. Täiendavalt korraldab EKRE avalikke üritusi veel mitmel pool Eestis.

Isamaa ja Reformierakond jätsid üritused ära

Vabariigi aastapäeval pidid toimuma ka Reformierakonna ja Isamaa telgiüritused. Isamaa märkis eelmisel neljapäeval saadetud pressiteates, et jätab ära 24. veebruariks planeeritud telgiürituse Vabaduse väljakul.

“Arvestades, et nakatumisnäitajad on juba kolm nädalat kasvutrendis, leidsime, et jätame sel aastal ära tavaks saanud inimeste õnnitlemise erakonna telgis vabariigi aastapäeva puhul Vabaduse väljakul,” märkis Isamaa Tallinna piirkonna juht Olle Koop.

Sama päeva õhtul teatas Reformierakonna peasekretär Erkki Keldo, et erakond tühistab kõik vabariigi aastapäeva tähistamiseks planeeritud avalikud üritused, kutsudes Eesti inimesi üles vähendama kontakte ja tähistama riigi sünnipäeva pereringis.

“Isegi võimalikult ohutult maskides ja kinnastes lippude jagamine ja inimeste tervitamine, nagu olime planeerinud, saadaks tänastes tingimustes vale sõnumi. Soovitame inimestel tähistada pühi pereringis, võimalusel jääda kaugtööle ja kanda avalikes kohtades maski," ütles Keldo.