* teen Teist kõigist rikkad, väga rikkad
* kaotan maamaksu ja üldse igasugused maksud, mis Teile ei meeldi
* viin Kilplandia majandustõusule
* tõstan igaühe palka, väga palju
* tõstan pensione ja igasuguseid abirahasid
* hooldan kõik vanurid, paljulapselised pered jne.
* haigetele annan tervise ja tuusikuid soojale maale
* annan palju raha tudengitele
* aitan noori peresid eluaseme soetamisel
* hoian kõiki lapsi armastuse ja hoolega
* leian tulusa, väga tulusa töö igaühele
* hm, tegelikult ma luban, et paljud ei pea tööd üldse tegema ja ikka läheb hästi
* luban ärimeestele tasuvaid kokkuleppeid ja raha, väga palju raha
* annan kasvõi oma taskust palju raha kultuuri arenguks
* luban sportlastele, tasuta, parimad vahendid kogu maailmas
* kaitsen iga ilmaga meie Isamaad ja tema iseseisvust
* muidugi teen seejuures piirid lahti, et Teie, kallikesed, saaksite ”valgete inimestena” reisida
* olen kuulekas sõber vaid nendele, kes kaklevad meist paremini
* kellest meile tolku ei ole, nendega ma sõber ei ole, mis sest, et meie löömameestest sõbrad, meie endi seljataga, nendega sõbrustavad
* ma liidan meid muidugi ka edaspidi iga klubiga, kust mingitki tasuta präänikut ja nänni saab
* ah jaa, kui soovite, siis olen läbinisti aus ning teen tööd vähese palgaga
* sõidan tööle jalgrattaga ja töötan vabal ajal supiköögis
* mitte mingeid salatehinguid ma ei tee ega altkämaksu ei võta, jumala eest, ma ei teagi mis asjad need on
* kunagi püüan ise ka kirjutama ja rääkima õppida, et ma ei peaks Teie raha eest kallitelt firmadelt imagoteenust ostma

Noh, head inimesed, kas siis pole hea valimisprogramm ja head lubadused?
No muidugi on! Seega, tip-tap, valima! Valima ja kribage enne minu number endale peopessa, et see Teil ka meeles püsiks!

Aga kuidas just mina Teile seda kõike lubada saan? Tohoh, kes see tarkpea nüüd veel seda oskas küsida!
Olgu, kuna olen heas tujus, ma siiski vastan.

Sest Teie mälu on olematu. Peale valimisi ei mäleta Te enam mitte midagi, mida mina Teile lubasin ja... ongi tore! Minul on Teie mandaat ja pärast valimisi teen just seda, mida tahan. Sest minu lubadustest, head valijad, olid ju pooled täiesti absurdsed ja pooled lihtsalt lubadused.

Aga Te ju ise tahate ilusaid lubadusi! Palun, aga palun, ma andsin Teile neid. Kui asi vussi läheb, siis, andke andeks, need olid ju ainult lubadused! Mina ei ole mitte milleski süüdi. Veelgi enam, ma isegi ei vastuta mitte millegi eest. Kõige suuremas hädas astun lihtsalt tagasi. Ja kandideerin mõne aja pärast uuesti. Selline on ju elu!

Jah, seetõttu ma pean end pisut (vabandust, muhahah, ikka päris palju) Teist targemaks. Vaadake, mina oskan ise asju korraldada, Teie aga kõnnite üha enam küürus seljaga ainult Teie jaoks ülesriputatud siltide järgi.

Kehvasti oleks siis, kui Te hakkaksite asju mäletama ja ise oma tuleviku peale mõtlema. Kui Te ei usuks ebareaalseid lubadusi ja ei päästakski end kord rüvetanud sulisid uuesti oma rahakoti kallale. Kui Te kasvataksite, koolitaksite ja otsiksite ise endi hulgast sellised tütred ja pojad, kes Teid tõesti jaksaksid kogu valimisperioodi ajal esindada ning kes seejuures teeksid seda ainult ettenähtud, suhtetult suuregi, palga eest.

Väga kehv oleks, kui Te korraga ei soovikski enam tähti tantsimas näha, vaid tahaksite, et nii nagu Teie ainult oma tööd teete, nii teeksid ka valitud esmalt ikka oma tööd ega püüaks seejuures taksode tagapinke auklikuks kulutada või võõrates riikides isiklikke ärisid ajada. Oleks väga halb, kui Te muutuksite apaatsetest nukkudest aktiivseteks ühiskonna liikmeteks ning asuksite demokraatlikus keskonnas Teile kuuluvat sõnaõigust ka häälena kasutama.

See selleks.

Õnneks olete Te siiski haugi mäluga. Kurdate küll kui raske on, kuid valite ikka Teile kõige suuremaid ja kõige ilusamaid pudrumägesid lubavaid, kõige ilusama naeratusega inimesi. Te ei valiks ju mitte kunagi selliseid kanditaate, kes Teile ütleksid, et ärka üles, vennas hea – sinu hobused põlevad! Selliseid, kes ei lubaks Teile midagi muud, kui ühist vastutust oma riigi tänase ja homse eest. Ning tööd, väsitavat tööd ja hoopiski mitte taevast mannana sadanud rikkust, vaid inimlikumat homset, üksteisemõistmist ja solidaarsust.

Ega Te ju nii rumalad ka pole, et nii huumorivaeseid ja utoopiliste vaadetega inimesi enda ja oma laste tuleviku seadjateks valiksite!

Seepärast läheb minul alati hästi. Vali mind!