Keskerakond kulutab erakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul valimistele umbes kümme miljonit krooni. Toobal seda summat erakonna suurust arvestades suureks ei pea. "Kohalikud valimised on alati sellised eripärased, Keskerakond on üle Eesti esindatud 200 valimisnimekirjaga. Tegemist ei ole suure summaga ning üle kümne miljoni piiri meie kulutused valimisteks kindlasti ei lähe, pigem need vähenevad."

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ühtegi konkreetset numbrit avaldada ei soovinud, mainis vaid, et eelarve tuleb suurem kui eurovalimistel, aga kindlasti väiksem kui eelmistel kohalikel valimistel. Reformierakonna europarlamendi valimiste eelarve oli viis miljonit krooni. "Kui nüüd vaadata kasvõi linnapilti, siis oleme selgelt kokkuhoidlikumad kui eelmistel kohalikel valimistel"

Ka Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Margus Tsahkna ei tahtnud veel konkreetsetest numbritest rääkida. Tema sõnul peaks kõik järgmise nädala alguseks selgeks saama. Küsimuse peale, kas valimiskampaania eelarve võiks jääda kuhugi nelja või viie miljoni krooni kanti vastas Tsahkna järgmiselt: "Midagi nii või isegi vähem, ma ei hakka spekuleerima."

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda Eestis vaevavad tänavu majanduslikud probleemid. 2007. aastal oli sotsidel kohalike valimiste eelarvesse planeeritud umbes kaheksa miljonit krooni, tänaseks on reaalne suurusjärk kahanenud umbes nelja miljoni kroonini. "Konkreetne number selgub meil alles järgmise nädala lõpuks, praegusel hetkel me opereerime reaalselt numbritega kõik kokku 3,5 - 4 miljonit krooni."

"Rahvaliit on nendel valimistel võtnud märksa demokraatlikuma lähenemise, kampaaniaga tegelevad maakonnad ja kui suured eelarved tulevad sõltub paljuski omavalitsustest," ütles Delfile Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet. Väga suurt keskset reklaamikampaaniat Sarmeti sõnul ilmselt ei tulegi, aga täpsem eelarve maht selgub tema sõnul paari nädala jooksul. Umbkaudu võib aga oletada, et summa jääb 1,5 miljoni krooni ümber.

Kõige väiksema eelarvega on kohalikel valimistel esindatud rohelised. Erakond Eestimaa Rohelised peasekretäri Ain Kabali sõnul kulutab erakond valimiskampaaniale pool miljonit krooni. "Me oleme selle vastu, et mõttetult kulutada, hea meelega üritaks seda mõistlikult kulutada kui juba tarvis on. Kas meie roheliste arvamusliidrite näopiltide vaatamine, kas see on siis iga inimeseni või valijani jõudmine?"

Keskselt rahastatud välireklaamiga on välja tulnud vaid Keskerakond ja Reformierakond, teistel erakondadel seda plaani ei olegi.