Pingereas on kolmas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (16,7%), kelle tulemus märgib samuti varasema perioodiga võrreldes väikest tagasiminekut.

Esikolmikule järgnevad Sotsiaaldemokraatlik Erakond (9,2%) ning Isamaa (9%). SDE on viimastel nädalatel toetust kaotanud ning Isamaa kasvatanud, seega on neljandal ja viiendal kohal asuvate erakondade toetus praktiliselt võrdsustunud.

Koalitsiooni toetus on kokku 45,4% ning opositsiooni toetus 45%. Kui eelmisel nädalal avaldatud reitingute põhjal edestas opositsiooni toetus esmakordselt Norstati küsitlustes koalitsiooni toetust, siis seekord edestab eelkõige SDE langusest tulenevalt koalitsioon jälle napilt opositsiooni.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Värskeimad koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 20. juunist 22. juulini ning kokku küsitleti 4000 valimisealist Eesti kodanikku.

Tulemuste presenteerimisel on keskendutud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sellisel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest. Nelja nädala koondtulemuste presenteerimine andis kõikide valimiseelsete küsitluste seas kõige täpsema tulemuse, erinedes tegelikest valmistulemustest maksimaalselt vaid 0,9%.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil – telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.