MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 31,6%, Keskerakonda 21,9% ja konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 17,3% valimisõiguslikest kodanikest.

Reformierakond püsib kindlalt küll esikohal, kuid nende toetus langes nädalaga 1% ning suurim opositsioonipartei on vähehaaval toetust kaotanud neli nädalat järjest.

Esikolmikule järgnevad sotsid (8,7%), Eesti 200 (8,3%) ning Isamaa (6,4%). Nädalaga möödusid sotsid reitingutabelis Eesti 200st ning tõusid taas populaarsuselt neljandaks erakonnaks.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 45,6% ja opositsioonierakondi 40,3% vastajatest. Opositsiooni toetus pole pärast mullu 3. toimunud riigikogu valimisi kordagi nii madalal tasemel olnud.

Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Uuringufirma Norstat küsitlusele vastas 4002 Eesti kodanikku alates 18. eluaastast. Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.