MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust.
Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 30% ja Keskerakonda 26,1% eestlasist. Kahe kõige populaarsema erakonna vahe on nüüd 3,9% ning praegusest väiksem oli see viimati eelmise aasta veebruaris.
Järgneb konservatiivne rahvaerakond (EKRE), keda eelistab 16,6% valimisõiguslikest kodanikest. Erakonna Eesti 200 toetus on 8,2%, sotsidel 8,1% ning Isamaal 5,6%. Seejuures pole Isamaa toetus Norstati küsitlustes (alates 2019. aasta jaanuarist) veel nii madalal tasemel olnud.
Koalitsioonierakondi toetab kokku 48,3% ja opositsioonierakondi 38,1% vastajatest. Praeguse valitsuskoalitsiooni toetus pole ametisoleku ajal olnud kordagi nii kõrge ning opositsiooni toetus sama aja jooksul nii madal.
Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 4.- 30. märtsini ning kokku küsitleti 4003 valimisealist Eesti kodanikku.
Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.
Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil – telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.