Ants Leemets leidis nimelt, et Ojasalu peaks asuma tõsiselt sotside kampaaniaraha segadust uurima või taanduma komisjoni esimehe kohalt.

Ojasalu ei näe aga mingit põhjust, miks ta peaks komisjoni esimehe kohalt taanduma.

„Ma ei näe probleemi komisjon senises töös,“ kinnitas Ojasalu Delfile, kelle sõnul ei ole tema erapooletuse suhtes ükski teine komisjoni liige nüüdseks kahe erandiga kahelnud. Varem on komisjoni esimehe erapooletuse kahtluse alla seadnud keskerakondlane Priit Toobal, nüüd Meelis Atoneni asendav reformierakondlane Ants Leemets.

„Kõik süüdistused, mis puudutava minu erapooletust on ammu läbi käidud,“ ütles Ojasalu ja nimetas Leemetsa kriitikat propagandistlikuks showks. „Kui ma komisjoni esimehe koha vastu võtsin, teadsin, et sellised asjad hakkavad juhtuma. See mind ei üllata.“

Reformierakondlaste muret sotsiaaldemokraatide rahastamise uurimisega venitamise pärast nimetas Ojasalu neitsilikkuse sündroomiks, mis Reformierakonnal on Silvergatei järel tekkinud ja millega nad kaudselt tõmbavad iseendale tähelepanu.

Ojasalu märkis, et komisjoni varasemal koosolekul juulis tehti sotsidele konkreetne kiri, millele vastamise tähtaeg jõuab kätte lähiajal. Ta lisas, et kui vastus tuleb, siis tegeleb komisjon edasi sotside rahastamise küsimustega, millele juhtis tähelepanu Eesti Ekspress 2. mail ilmunud artiklis.

Ojasalu sõnul ei kavatse ta rakendada taktikat, et helistada iga päev sotside kontorisse ja küsida, miks nad ei ole kirjale vastanud. Ta laieb, et see ei oleks normaalse halduspraktikaga kooskõlas.
Mingeid takistusi Ojasalu komisjoni tööle ta enda sünul teinud pole.

Kui Leemets leidis, et vastus on ette teada, siis oleks ta seda Ojasalu sõnul võinud koosolekul ka öelda. Samas poleks suusõnalisest ütlemisest ka kasu olnud, sest komisjoni töö eeldab kirjalikele küsimustele kirjalikke vastuseid.

Ojasalu pidas võimalikuks, et Meelis Atoneni asendusliikmena ei ole Ants Leemets ennast komisjoni töökorraga kurssi viinud. Üks töökorra punkt näeb ette, et ükski liige ei esinda komisjonis oma erakonda, vaid tegeleb sõltumatu isikuna arutatavate teemadega, tutvustas Ojasalu töökorda.

„Töökorras on veel punkt, et kõiki otsuseid kommenteerib komisjoni esimees,“ ütles Ojasalu vastuseks Leemetsale ja Reformierakonna pressiesindajale, kes heitsid ette, et Ojasalu jagab informastiooni meedia vahendusel enne veel kui ajaomased on komisjoni järelpärimised kätte saanud. „Mina ei ole kellelegi helistanud, alati helistavad ajakirjanikud mulle. Olen alati vastanud ja pole kunagi midagi välja mõelnud.“

Komisjon arutas oma viimasel istungil erakondade 2012. aasta majandusaasta aruandeid ja pidas vajalikuks esitada järelepärimine Reformierakonnale 173 000 eurose annetuse kohta. Ojasalu sõnul leidis see kõigi komisjoni liikmete üksmeelse toetuse.