Res Publica infojuhi Allar Tankleri sõnul ületavad erakonna kampaaniakulud pisut üle kümne miljoni krooni. “Täpne summa selgub jaanuari lõpus,” lisas ta.

Tankler ütles BNS-ile, et kuna Res Publica ei saa riigieelarvest raha, sõltub kulutuste lõplik suurus annetuste laekumisest. Sama mõjutab kohalike valimiste arvete tasumist. “Saame maksta siis, kui meile raha laekub,” tähendas Tankler. “Tasumata arveid on umbes nelja miljoni eest ja nende kohta on tehtud maksegraafikud.”

Reformierakonna pressiesindaja Triinu Rajasalu ütles, et erakonna kampaaniakulud jäävad umbes samasse suurusjärku kui kohalikel valimistel ehk üheksa miljoni krooni kanti. Ta hoidus kindlatest ennustustest, sest kohalike valimiste aegu erinesid tegelikud kulud prognoositust oluliselt. “Reklaamikampaania areneb pidevalt, alati võib tulla uusi ideid või korrektuure,” ütles ta. “Kindlasti aga tahaksime nagu sügiselgi teha tasakaalus eelarve ehk võlgu vältida.”

Mõõdukate pressiesindaja Olari Koppel ütles BNS-ile, et erakond kavatseb riigikogu valimiste kampaaniale kulutada vähemalt sama palju kui kohalikele valimistele. “Siis läks 5,9 miljonit krooni,” täpsustas ta. Koppel lisas, et erakond on kohalike valimiste arved kas tasunud või nende kohta maksegraafiku teinud.

Rahvaliidu esindaja Anu Jänese sõnul arvestab erakond umbes viie miljoniga. “Võib ka natuke üle minna, aga lõplik summa selgub pärast valimisi,” lisas ta. Jänes ütles, et umbes kolm miljonit kasutab Rahvaliit raadio- ja telereklaamis, ülejäänu läheb välireklaami ja muude ürituste peale.

Isamaaliit on valimiskampaania maksumuseks kavandanud umbes viis miljonit, mis on ligikaudu sama palju kui kohalikel valimistel. “Me ei pea päris õigeks valijate püüdmist klantspiltide ja katteta lubaduste jagamisega,” ütles Isamaaliidu peasekretär Tarmo Loodus BNS-ile.

Välireklaamile kavatseb Isamaaliit vähe rõhku panna, pannes rõhu telereklaamile, kus Looduse sõnul erakonna sõnum inimestele välja öeldakse. Loodus lisas, et kavas on ka palju inimestega kohtumisi, kus isamaaliitlased räägivad oma poliitikast.

Keskerakonna infojuhi Evelyn Sepa sõnul selgub nende kampaania maksumus 25. jaanuariks, erakonna valimiskonverentsiks. Sepp ei soovinud reedel BNS-ile kampaania umbkaudsetki summat öelda. Kohalikud valimised maksid Keskerakonnal aruande järgi 12 miljonit krooni.