Juunis-juulis ei jõudnud ERR-i uudiste lipulaev “Aktuaalne kaamera” kordagi kümne vaadatavama saate hulka, kirjutab Eesti Päevaleht. Kui ETV edastatud jalgpalli EM välja arvata, troonisid telesaadete tipus 163 000 Kanal 2 “Suvereporter” ning nädala uudiste kokkuvõte “Suvereporter+”, tihedas rebimises TV3 suvisel ajal kella 20-ks nihkunud “Seitsmeste uudistega”.

Siiski oli “Aktuaalne kaamera” (AK) 28. vaatajanädalal oma 79 000-liikmelise vaatajaskonnaga ETV vaadatuim saade.

ERR-i uudistetoimetuse juhi Urmet Koogi sõnul pole kõrged reitingud “Aktuaalse kaamera” põhieesmärk. “Väärtustame usaldusväärsust ja mõjukust. Viimase küsitluse järgi on ERR endiselt selgelt kõige usaldusväärsem meediaorganisatsioon,” märkis Kook.

Uudistejuht tõi mõjukuse vallast kolm näidet: just “Aktuaalse kaameras” tuli president Toomas Hendrik Ilves välja ettepanekuga loobuda piirilepingu preambulist; teiseks teatas AK esimesena, et Eesti tahab jätta oma sõdurid tuleval aastal ilma ÜRO resolutsioonita Iraaki, ning ühtlasi oli AK ainus saade, mis sai kontakti Somaalia piraatide käes pantvangis olnud tüürimees Ardo Kallega.

ERR-i meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur lisas, et kahe suuremahulise spordivõitluse – jalgpalli EM-i ja Pekingi olümpiamängude – kõrvale pole võimalik toota terve suvi sama vaadatavaid omasaateid.

Juba teist suve vaadatuima uudistesaate “Reporter” tootja Kanal 2 juhi Urmas Oru sõnul võlgneb saade lisaks lustlikule formaadile ja hulgale pehmetele teemadele oma edu ka sellele, et tehakse tihedat koostööd tavainimesega. “Teeme kvaliteedile suuremaid järelandmisi kui näiteks AK, aga inimestel on võimalik meie vahendusel näha otse sündmuskohalt näiteks mobiiliga filmitud uudiseid,” ütles Oru.

TV3 uudistejuht Märt Treier möönis, et võrreldes eelmise suvega on “Seitsmesed uudised” vahepealsest varjusurmast välja murdnud. “Kuid suurt laeva pööratakse aeglaselt ning me ei ole veel kaugeltki oma suure eesmärgini jõudnud,” ütles Treier. Edu saladuseks pidas Treier varasemast suuremat inimkesksust.

“Oleme astunud lihtsalt suure sammu pealiskaudsest ja külmast akadeemilisusest inimeste keskele, kuid väldime hoolega kukkumist kõige libedamatele trepiastmetele,” lisas ta.