ETV kavatseb oma vaatajatele Estoniast otseülekandena vahendada vaid president Arnold Rüütli kõne ning piduliku kontserdi. Suusatamine oleks otse-eetris kontserdile järgneva presidendi vastuvõtu ajal. Vastuvõtu salvestust näeksid vaataja alles 25. veebruaril.

“Lähtume ajakirjandusliku uudisväärtuse põhimõttest,” ütles Postimehele ETV programmidirektor Ilmar Raag. “Kõnes võib president välja öelda väga olulisi mõtteid, kuid see, kes vastuvõtul kohal on ja mis riideid kannab, ei ole nii eluliselt tähtis.” Raag välistas valiku tegemise reklaamituludest lähtuvalt, sest 24. veebruaril ja eriti selle päeva õhtupoolikul ETV reklaami ei näitagi.

Eratelejaama Kanal 2 peadirektor Urmas Oru ütles ETV otsust kommenteerides, et Kanal 2 oleks huvitatud vastuvõtu otseülekandena edastamisest. Ka TV 3 programmidirektor Jüri Pihel kinnitas samuti huvi vastuvõttu vahendada. “See vastuvõtt on traditsiooniline sündmus, mida üldsus soovib näha, TV 3 on valmis selle näitamisse investeerima,” lisas ta.

Presidendi kantselei pressinõuniku nooremabi Karin Piir ütles, et kantselei ametlikust seisukohast teleülekande küsimuses on veel vara kõnelda, sest läbirääkimised alles käivad. Ta täpsustas samas, et esmalt räägitakse läbi ETV kui avalik-õigusliku televisiooniga.

Reformierakondlasest ringhäälingunõukogu liige Ignar Fjuki nentis, et seadus ei luba nõukogul sekkuda ETV programmi koostamisse.

Nõukogu esimees Tiit Sinissaar kinnitas, et presidendi vastuvõtu teleülekande küsimust käsitleb 18. detsembril ka ringhäälingunõukogu. Sinissaare sõnul pakuks vastuvõtuülekande edastamine mõnes erajaamas küll kompromisslahendust, kuid tekitaks samas küsimuse ETV olemasolu mõttekusest. “Kui vastuvõtt käest ära antakse, tekib küsimus, miks peab maksumaksja avalik-õiguslikku televisiooni ülal pidama, kui see ei kavatse piisavalt valgustada riiklikult nii tähtsaid asju,” selgitas Sinissaar.