Karise oli kandidaadina üles seadnud EPA rektor aastatel 1977-1988, veterinaariadoktor, emeriitprofessor Nikolai Kozlov.

Alar Karis osutus rektoriks valituks teises voorus, kogudes 189 poolthäält, tema vastaskandidaat teises voorus Hardi Tullus sai 83 poolthäält, teatas ETAle Eesti Põllumajandusülikooli (EPMÜ) rahvusvaheliste ja avalike suhete osakonna spetsialist Kristi Kerge.

Esimeses voorus jagunesid hääled kolme kandidaadi vahel järgmiselt: Alar Karis 140, EPMÜ teadusprorektor professor Lembit Nei 60 ja metsandusteaduskonna dekaan professor Hardi Tullus 79. EPMÜ valimiskogu 299 liikmest osales valimistel 281 liiget.

Rektoriks saaja pidi koguma valimiskogus vähemalt 150 poolthäält. Et keegi kolmest kandidaadist esimeses voorus 150 häält ei saanud, siis langes kõige vähem hääli saanu konkurentsist välja ning ülejäänud kaks läksid edasi teise vooru. Ka teises voorus oli võiduks vaja vähemalt 150 poolthäält.

Valimiskogusse kuuluvad EPMÜ nõukogu liikmed, kõikide teaduskondade ja teiste struktuuriüksuste nõukogude liikmed, EPMÜ korralised professorid, dotsendid ja vanemteadurid 1. novembri 2002 seisuga.

Kandidaate rektori kohale võisid esitada Eesti Põllumajandusülikooli teaduskondade, teadus- ja arendusasutuste nõukogud, üliõpilasesindus, avalik-õiguslike ülikoolide ja Eesti teadusasutuste nõukogud, EPMÜ endised rektorid. Rektori ametikohale võis kandideerida Eesti Vabariigi kodanik, kes on või on olnud valitud professori ametikohale ning on valimise päeval noorem kui 60 aastat.

1998. aastast alates rektoriks olnud Henn Elmet suri suvel.