Esimesed suured kärped leidsid spordi vallas aset juba 2009. aastal, mil Tallinn vähendas noortespordi rahastamist 50 protsendi võrra, mistõttu uue kärpega sunnitakse paljud lapsed spordist loobuma. 2011 aasta eelarve puhul on see vaid esimene üllatus paljudest, leiab IRL-i liige Entson.

"Spordiklubidel pole oma kulusid enam võimalik kärpida ja juba 2009. aastal olid nad sunnitud laste treeningute kuutasusid tõstma. Uus hinnatõus käib paljudele vanematele aga üle jõu,“ sõnas Entson. Ta toonitab, et Tallinna linnaeelarve võeti volikogus keskerakondlaste ja sotsiaaldemokraatide häältega vastu „põrsas kotis" meetodil ning nüüd hakkavad vaikselt ilmnema selle tulemused. Ühtlasi on tema sõnul senised linnavalitsuse kärped tulnud väga valedest kohtadest, nimelt lasteaedade, spordiklubide ning huvikoolide arvelt.

Entsoni sõnul kõlab ka uskumatuna Tallinna spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilvese avaldus, millest järeldub, et liiga paljud Tallinna lapsed teevad sporti. „Mõistlik omavalitsus peaks just üritama võimalikult palju lapsi sportimise ja tervete eluviiside juurde juhatada. Spordiklubid ei olegi mõeldud ainult meistersportlaste jaoks,“ sõnas Entson.