Debatil esinenud Eesti delegatsiooni esimehe Andres Herkeli sõnul ei ole raport hiljaks jäänud, ehkki Sergei Magnitski surmast on möödunud juba üle nelja aasta. Ta tõi esile selles sisalduva ulatusliku uuriva osa, mis muuhulgas heidab valgust maksupettuse osaliste ootamatule rikastumisele ning nende tegevuse uurimise põhjendamatule lõpetamisele Venemaa õiguskaitseorganite poolt.

"Just selles ongi probleem, et raportis avatud küsimustele ei ole antud selgeid vastuseid ja järelikult tuleb neid esitada uuesti ja uuesti," ütles Herkel.

Šveitsi esindaja Andreas Grossi esitatud raport kannab teravat pealkirja "Keeldumine Sergei Magnitski tapjate karistamatusest". Raportööri sõnul on küsimus üksnes selles, kas tapmine oli ettevaatamatusest või oli täiesti tahtlik.

Raporti juurde lisati soovitus ENPA liikmesriikide valitsustele, milles kutsutakse tungivalt Venemaad läbi viima uurimist nii Magnitski surmani viinud kuritegude kui ka tema poolt avastatud maksupettuse süüdlaste ja selle arvel rikastunute kohta.

ENPA-l vastuvõetud resolutsioon ja soovitus kiideti heaks veenva häälteenamusega. Vastu hääletasid peamiselt Venemaa delegatsiooni liikmed.