Lindeni väitel saavad Eestis kohalikel valimistel hääletada küll teiste Euroopa Liidu riikide kodanikud, kuid siin vene perekonnas sündinud inimesed ei saa kohalike omavalitsuste valimisel osaleda, vahendas Kanal2 uudistesaade
.

Lindeniga väitlusse astunud Isamaa ja Res Publica Liidu juht Mart Laar küsis seepeale, kust ENPA president sellised andmed võtab, sest Eestis võivad kõik sõltumata rahvusest kohalike omavalitsuste valimistel osaleda.

“Ma toetun Amnesty Internationali ja ÜRO raportile, et siin on diskrimineerimine,” vastas Linden.

“Aga nad võivad hääletada, milles probleem?” küsis Laar vastu.

“Ma toetun nende organisatsioonide argumentidele,” raius Linden vastu.

“Ehk oleks hea idee järgmine kord faktid üle kontrollida,” märkis Laar ja kinnitas veelkord, et kohalikel valimistel võivad kõik, kes resideerivad siin teatud aja, osaleda.

“See seadus on juba kaua aega tagasi vastu võetud ja on laialdaselt tarvitusel,” kinnitas Laar ning lisas, et oleks väga hea konrollida neid aruandeid enne, kui teha mingeid avaldusi.

Linden väitis aga jätkuvalt, et nendes aruannetes ei kahelda. “Eriti mitte ÜRO inimõiguste komitees, kes probleemile oma aruandes selgelt viitas,” ei lasknud Linden end kõigutada.

Rene van der Linden on varem Eestit kritiseerinud väites, et siin heroiseeritakse natsismi ja piiratakse vene vähemuse õigusi.