"Reitingute puhul on ju kõige tähtsam see, kas ollakse esimesed või mitte. Kui võrdleme spordiga, siis me oleme väga õnnelikud ka siis, kui keegi võidab kas või fotofinišiga. Kui meil on esikoht, siis oleks patt nuriseda," kommenteeris Eesmaa 32 protsendilt 25-le langenud reitingut, millega on Keskerakonnal Reformierakonna ees napp üheprotsendiline edumaa.

Kuid miks toetus ikkagi võrreldes detsembriga langenud on? "Tõenäoline põhjus on ka see, et olime suhteliselt vähem pildis sel ajavahemikul, eriti võrreldes IRL-ga, kel oli palju pahandusi. Sellistel puhkudel väga sageli inimesed muutuvad emotsionaalsemaks, eriti need, kelle arvates on parteile või Partsile liiga tehtud," leidis Eesmaa.

Sarnaselt Reformierakonna peasekretärile Martin Kukele leidis Eesmaa, et sügavaid järeldusi reitingute põhjal teha ei saa. "Muidugi erakonnad seda jälgivad. Aga me oleme ajanud järjekindlalt oma poliitikat ja Reformierakond on ajanud järjekindlalt oma poliitikat, ükskord on reiting natuke kõrgem, teinekord madalam. Tähtis on püsida juhtgrupis," ütles ta.

Reformierakonna jõuliselt kasvanud toetuse kohta ütles Eesmaa, et kui inimene soovib koalitsiooni toetada, siis IRLi skandaalide valguses ei pruukinud tal seekord muud üle jääda, kui oma hääl Reformierakonnale anda.

Reformierakond tõusis võrreldes detsembriga neljandalt kohalt teisele, nende toetus on hetkel 24 protsenti. Sotside toetus ega positsioon ei muutunud, nende toetus on 23 protsenti, IRLi reiting aga tõusis 20 protsendilt 22-le.