"Oleme juba korduvalt rõhutanud, et Ukraina kriisi lahendamiseks on vajalik ÜRO rahuvalvemissioon. Selge on see, et kiiret ja lihtsat lahendust Ukraina kriisile enam ei ole, kuid rahuvalve missioon annaks võimaluse lahenduse otsimiseks inimohvriteta," kommenteeris Eesmaa.

"Eesti positsioon peaks olema taotleda ÜRO-lt rahuvalvekoridori kehtestamist, mis lahutaks vaenupooled ning annaks võimaluse diplomaatilise lahenduse leidmiseks," usub Eesmaa. "Inimkonna ajalugu on tõestanud, et sõjaline lahendus ei too lahendust, kokku lepitakse läbirääkimiste laua taga."

"Pean õigeks Saksamaa kantsleri Angela Merkeli positsiooni, kes ütles, et tuleb teha kõik, mis võimalik konfliktile diplomaatlilise lahenduse leidmiseks."

President Toomas Hendrik Ilves rääkis täna Tallinna ülikoolis mõttevahetusel Euroopa Komisjoni esimese asepresidendi Frans Timmermansiga, et Ukrainale tuleks võitlemiseks anda relvastatud abi, kuna Ukraina ei suuda oma vananenud sõjatehnikaga Vene armee vastu võidelda. Ta sõnas, et kui me Ukrainat relvadega ei aita, siis võidab selle sõja Venemaa.

Kaitseminister Sven Mikser ütles presidendi sõnu Delfile kommenteerides, et kuigi Eestil selliseid relvi pole, mida Ukrainasse saata, siis tuleks Euroopa Liidul ja NATO-l üldiselt Ukrainale anda kõike, mida too vajab, et konfliktis mitte alla jääda.