Riigikogu pressitalitus teatas, et Ergma tõstis kohtumisel esile Eesti ja Ukraina tihedat koostööd paljudes valdkondades. Ukraina on Eesti välispoliitika prioriteetseks riigiks ja Eesti toetab Ukraina lõimumist Euroopa Liiduga. „Eesti on huvitatud, et Ukraina püsib Euroopa Liidu kursil ja oleks demokraatlik õigusriik,“ märkis Ergma.

Riigikogu esimees rõhutas ka, et Ukraina on üks Eesti arengukoostöö sihtriikidest. Peamine tähelepanu on siin suunatud avaliku sektori ja tsiviilühiskonna võimekuse tõstmisele. Eesti panustab rahaliselt ka ELi instrumentidesse, millega toetatakse Ukraina arengut, samuti on soov edasi minna Ukrainale suunatud programmidega. Samas osutas Ergma ka probleemidele, mis seisavad ees Ukraina ettevõtluskeskkonna parandamisel. Ta kutsus üles Ukrainat rohkem usaldama Euroopa riikide investoreid.

Mõlemad pooled märkisid ära aktiivselt tegutsenud ja head koostööd näidanud parlamentide sõprusrühmade tegevust. Samuti ollakse igati huvitatud parlamentide-vaheliste sidemete ja konsultatsioonide tihendamisest.

Lõtvõniga kohtusid täna ka Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ning Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Marianne Mikko. Muuhulgas käsitleti seal ka Ukraina kui õigusriigi olukorda ja keeletemaatikat.

Homme kohtub Ukraina parlamendijuht peaminister Andrus Ansipiga. Lõtvõn külastas Ukraina parlamendi esimehena Eestit esmakordselt 2002. aastal ja Ergma viibis vastuvisiidil Ukrainas 2003. aastal.