“Isamaaliit pole nii nõrk erakond, et seal oleks ainult üks mees,” ütles Endre Eesti Ekspressile. “Isamaaliit on endiselt olemas, vaatamata sellele, et peaminister Mart Laar on tagasi astunud.”

Endre tegi ettepaneku, et Kelam võiks saada peaministriks eelmise aasta lõpul ja kordas seda sel nädalal toimunud erakonna juhatuse laiendatud koosolekul.

“Tõenäoliselt teeb president ettepaneku valitsuse moodustamiseks isikule X, kes asub tegema pakkumisi,” ütles Endre. “Isamaaliit tahab juures olla ja osaleda.”

Endre avaldas arvamust, et sama valitsusliit on võimalik. Kui see pole võimalik, saab tema sõnul valitseda koos kellegi teisega.

Esmaspäeva õhtul luges Endre Isamaaliidu laiendatud juhatusele võimalike peaministritena üles suure hulga kohalolijatest eesotsas Jüri Luige ja Tõnis Lukasega. Lõpetuseks käis Endre välja “isegi Tarmo Looduse” ja iseenda, kirjutas Eesti Ekspress.

Riigikogu liige Vardo Rumessen ütles, et Kelam oleks peaministrina uus tasand oma koostöövõime poolest.

Isamaaliidu juhatusse kuuluva Riigikogu liikme Aimar Altosaare sõnul on viis protsenti tõenäosust, et Isamaaliit uude valitsusse kutsutakse. Peaministri koha pakkumise tõenäosus on sellest omakorda viis protsenti. “Nii et Tunnel ja teistel oleks peaministriks saamise tõenäosus 0,025 protsenti,” lisas Altosaar.

Isamaaliidu juhatuse liikme Jüri Mõisa sõnul oli juhatuse koosolekul umbes 50 sõnavõtu hulgas Endrest palju kõrgelennulisemaid etteasteid. “Seinast seina, nagu ühes korralikus erakonnas peakski olema,” ütles Mõis.

Mõis avaldas heameelt, et valitsusest lahkumine “toob Isamaaliitu õiged mehed tagasi”. “Nüüd muutub olematuks Sirje Kiini ja Aimar Altosaare tähtsus,” väitis Mõis.